top of page

סאונת אדים לאגן - כל מה שרציתן לדעת

עושה לכן סדר! לאור ההמלצות והשאלות בנושא, בואו נבין יחד את החכמה המתוקה של הסאונה וגם נשמור על הפות שלנו בריאה. סאונת אדים לאגן - למי זה מתאים, מתי, כמה ולמה??? (הכותבת היא גינקוסופית מוסמכת, תודה למורות שהעבירו מהידע המדהים הזה - קרן לבנה וטלי שמעוני)

בואו נתחיל בלא ונעבור לכן וגם ל- מה כן אפשרי עם ההתוויות וכמובן הנחיה לטקס.

התוויות: א. לא כשאת מדממת או שיש גירוי גבוה, אודם או נפיחות או דלקת. ב. לא לנשים בהריון ( רק החל משבוע 38 כשרוצות להתחיל להניע את הלידה וגם אז בהתייעצות) ג. לא כשיש דימום בין וסתי כבד בשלושה חודשים האחרונים. ד. אם את מנסה להרות - להימנע בין הביוץ לוסת ( חלון הפוריות) ה. לא בזמן הפלה פעילה ו. לא משתמשות בשמנים אתריים בסאונת אדים לאגן ~ בשמנים אתריים יש ריכוזים גבוהים מאוד, מדי! שיכולים להזיק לרקמה העדינה של הפות שלנו. ז. אם יש לך התקן תוך רחמי / דלקת פעילה - עד עשר דק' של ישיבה מעל הסאונת אדים לאגן עם חום נמוך. ח. נשים שנמצאות בהליכי כניסה להריון מכל סוג, - אמליץ להתייעץ עם אשת מקצוע.


אז מתי נרצה להיעזר בסאונת אדים לאגן ? פעולת האדים פותחת ומניעה את איזור האגן, מחממת ומרככת את האיזור. ישיבה על סאונת אדים יכולה לתמוך למי שחווה PMS או ווסת מתעכבת, למי שסובלת מאנדו, שחלות פוליציסטיות, מיומות, קשיי פוריות, כאבים כרוניים, כאבים ביחסי מין, יובש, תמיכה לאחר לידה או הפלה, כשאין וסת, גיל המעבר, לכל אישה שרוצה לשחרר ולנקות מעצמה רגשות קשים,אחרי בדיקה גניקולוגית, אחרי יחסי-מין שלא היו טובים עבורה, כעזרה אחרי פגיעה מינית ועוד…


באילו צמחים כדאי להשתמש? הו, שאלה מצויינת! לכל צמח יש אסטרטגיה ויש צמחים שיש להם כמה אסטרטגיות. למי שמתמודדת עם תופעה או פתולוגיה מסויימת אני ממליצה להתייעץ עם אשת מקצוע, גינקוסופית או מישהי שמתמחה ברפואת נשים הוליסטית כדי שתדע לתת לך את המענה הטוב ביותר, ועם זאת - תמיד להקשיב לקול הפנימי.

אתן פה המלצה לצמחים שיכולים להתאים לרוב הנשים לסאונת אדים לאגן: קלנדולה, קמומיל, רוזמרין, ורדים, לבנדר, שיבולת שועל, אזוב, אורגנו, לואיזה, עלי פטל, תלתן ארגמן. (מוזמנת להשתמש במה שמרגיש לך נכון באותו רגע)

מרוה, שיבא ופיגם (חזקות יותר) - אפשר להוסיף מעט אם יש רצון לנקות ולהשיל מאיתנו, להניע את הרחם, לא מתאים למי שיש לה דימומים כבדים.


ומי שלא יכולה, מה כן אפשר לעשות?? 1.סאונות אדים קצרות - עד 10 דק בחום לא גבוה מדי. 2.במקרים כמו דלקות, התקן, גרד עז - אפשר לעשות אמבט ישיבה פושר עם הצמחים. 3. לשים בבקבוק את המים אחרי בישול הצמחים ולהשפריץ מעט על האיזור. 4. להתייעץ עם אישה חכמה ולהתאים לך את האופן המדויק עבורך.


הטקס - סאונת אדים לאגן שורשיו הולכים אחורה בזמן ומגיע ממסורות עתיקות וחכמות, את מוזמנת להכין לך את הבית באוירה נעימה, להדליק נר, לשים מוזיקה עוטפת ומרגיעה. לקטוף את הצמחים שבהם את הולכת להשתמש תוך כדי תפילה וכוונה ( גם בלי זה - זה עובד למי שלא מתחברת) לבשל מים חמים בסיר, וכשהמים רותחים להוסיף את הצמחים, לערבב ולכבות את האש. (חליטה) להתיישב מעל כיסא מותאם לסאונת אדים או בכריעה מעל הסיר, תוודאי שנוח לך, כסי את עצמך בשמיכה כדי שהאדים יישארו ויחממו אותך ושבי בין עשר לעשרים דק'. מוזמנת לנשום עמוק, להתרווח ולנוח. אחרי הטקס - המשיכי לשמור על חום גופך ועל חום האגן והרגליים במיוחד, מוזמנת לעטוף את הרחם בשל/צעיף. את המים את יכולה להחזיר לאדמה ואת הצמחים גם כמובן. ___ שירה-אור מגלהיה, גינקוסופית מוסמכת.


33 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page